Nové brambory s kyškou
V dnešních apetýtových receptech totiž opět listujeme Kuchařkou tradičních pokrmů na Slovácku. A ty jsou na tvaroh, mléko či kyšku bohaté. Dnešní recept navíc potvrzuje známé heslo “V jednoduchosti je krása.”
Budete potřebovat:
- brambory
- máslo
- kyška
- pažitka
- sůl
Postup:
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě.
- Polejeme přepuštěným máslem, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s mlékem nebo kyškou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser