Nová Role, Stříbrná a Kyselka mají nejlepší webové stránky v Karlovarském kraji

21. březen 2005

V Karlovarském kraji mají nejlepší webové stránky na internetu město Nová Role a obce Stříbrná a Kyselka. Rozhodla o tom porota soutěže Zlatý erb 2005, která hodnotila devět přihlášených účastníků. Nová Role zvítězila poprvé, Stříbrná obhájila loňské prvenství, o něž se dělí s Kyselkou. Ostrov zvítězil v kategorii elektronické služby za přenosy z jednání městského zastupitelstva kabelovou televizí. Vítězové postupují do celostátního kola.

Úspěch Nové Role je podle starosty Václava Heřmana, zásluhou občanů a mladých autorů webových stran. Stránky jsou v provozu asi od roku 1999 a jejich součástí je i diskusní fórum. Do něj také přicházela řada připomínek k podobě stránek. Při obměně webu je vzali autoři v potaz a výsledkem je vítězství v kraji.

Stříbrná, která vyhrála už podruhé, neměla podle pravidel soutěže vyhlašované sdružením Zlatý erb do celostátního kola postoupit. Protože její stránky byly natolik kvalitní, dostala jednu z pěti takzvaných divokých karet. "Velmi nás to těší, protože naše webové stránky tvoříme hlavně pro občany. Snažíme se, aby byly co nejvíce interaktivní a přehledné, se spoustou užitečných odkazů," dodal starosta Stříbrné Boris Jirsík.

Počítač

Nejvíce cen v krajském kole posbíral Chodov, přestože loňské vítězství mezi městy neobhájil. Získal cenu veřejnosti, druhé místo v kategoriích webové stránky měst a druhé a třetí místo v kategorii elektronické služby. Malá obec Šabina ze Sokolovska spustila své strany teprve loni, ale hned stačila obsadit mezi obcemi třetí místo. Ostrovu ještě patří třetí místo za webovou stránku v kategorii měst.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio