„Noste to, v čem se cítíte dobře,“ radí zakladatelka blogu Módní peklo Ada Bartlová

30. květen 2019

Součástí dopoledního Apetýtu je mimo jiné i rubrika o životním stylu. Moderátorka Jarka Vykoupilová bude každé pondělí hovořit o módě společně s Adou Bartlovou, autorkou knihy Vše, co jste chtěli vědět o módě.

Co je na módě tak důležitého?

„Móda samozřejmě není ta nejdůležitější věc na světě, ale nemám ráda, když se odsuzuje jako povrchní a zbytečná,“ říká na úvod Ada Bartlová. Oblékání je velkou součástí našeho života a všichni se o něj aspoň trochu zajímáme. Málokomu je úplně jedno, co má na sobě, málokomu je také jedno, co na sobě mají ostatní. I když víme, že pod odrbaným tričkem se může skrývat úžasný člověk, stejně aspoň trochu dáme na první dojem. V některých situacích je první dojem zvlášť důležitý, třeba u pracovního pohovoru. Oblečení je také forma sebevyjádření, můžete jím dát najevo cokoli od momentální nálady po politický názor. Kromě toho móda přináší radost a může to být i zajímavý kreativní koníček. Kdo by nebyl rád, když se může pěkně obléknout na oslavu, do divadla nebo jen tak.

Móda se týká obou pohlaví a všech ročníků. Kluci jsou sice často vychováváni tak, aby se o módu moc nezajímali, protože na správného chlapa se to přece nesluší, ale naštěstí ti dnešní už se tím tolik neřídí. U žen se zájem o módu pokládá za přirozený, ale na druhou stranu někdy dostávají takové ty zlaté rady typu „ve tvém věku už se tohle nesluší“. Noste to, v čem se cítíte dobře. Ada Bartlová se vám s tím pokusí v našem módním seriálu trochu poradit.

Kdo nejvíc ovlivňuje podobu dnešní módy? Jak to bývalo dříve a jak je to teď? A kde mají ženy hledat inspiraci? Poslechněte si krátký rozhovor.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související