Dobrota v alobalu pečená

V dnešním receptu dopoledního Apetýtu nesmí chybět česnek a cibule. Dvojice o jejíchž blahodárných účincích je toho známo mnoho.

Možná nevíte, že česnek a cibuli do své úsměvné básně zahrnul i spisovatel Jiří Žáček, je to dokonce malý návod jak být fit.

Jezte vitamíny, buďte zdraví.
Česnek na srdce a celer na pohlaví.
A když máte IQ na nule,
napraví to pytel cibule.

Jiří Žáček

Podělíme se s vámi o recept, který je snadný na přípravu a výsledkem budete zajisté nadšení. Pojmenovali jsme ho:

Budete potřebovat:

  • 400 g vepřového nebo kuřecího masa
  • 100 g klobásy
  • 60 g cibule
  • 2 střední brambory
  • 2 rajčata
  • 3 papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • worcesterovou omáčku a olej na zakapání
  • alobal na zabalení
  • sůl
  • grilovací koření

Postup:

  1. Maso a klobásu nakrájíme na menší kousky, smícháme s plátky brambor.
  2. Posypeme nakrájenými paprikami, rajčaty a cibulí, osolíme a okořeníme, přidáme prolisovaný česnek, zakápneme worcestrem a olejem, následně zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku.
  3. Pečeme 50 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.

Související

  • Flank steak se salátkem

    Za receptem do pátečního Apetýtu se vydáme do Popic do vinařství Gotberg. Ocenění tady sbírají vína, ale také budova vinařství.

  • Poctivá hrachová kaše

    Hrách obsahuje velké množství bílkovin, kyseliny listové a minerálů a nemá prakticky žádné tuky. A oblíbený je po celém světě!