Odlehčený vlašský salát

Stálá posluchačka Apetýtu Marie Kittlová z Blatnice pod Svatým Antonínkem doma vyrábí tuto variaci na klasický vlašský salát. Ten tradiční je totiž doma už omrzel.

Budete potřebovat:

3 brambory
2 větší mrkve
3 vejce
1 menší cibule
100 g šunky
kousek celeru
1 pomazánkové máslo
trochu majonézy
sůl, pepř

Postup:

1. Brambory, mrkev a vejce uvaříme.

2. Po vychladnutí nastrouháme zeleninu na jemném struhadle.

3. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, šunku a kousek syrového celeru.

4. Smícháme s pomazánkovým máslem, majonézou a nakonec přidáme nastrouhaná vejce.

5. Dochutíme solí a pepřem.

6. Mažeme na jednohubky nebo chlebíčky.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.