Šoulet s masem z kačeny
Za pondělním receptem se vydáváme do Mikulova. Vaří nám šéfkuchař Marcel Ihnačák a připravíme si šoulet s masem z kačeny.
Budete potřebovat:
- 150 g bílých malých fazolí
- 100 g krup
- 250 g pečeného masa z kačeny
- 2 lžíce kachního sádla
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- sůl
- černé koření
- majoránku
- bobkový list
Postup:
- Kroupy uvaříme zvlášť s bobkovým listem, stejně tak fazole uvaříme s bobkovým listem.
- Kačenu také upečeme zvlášť.
- Osolíme a upečeme doměkka.
- Poté maso obereme.
- Potom dáme na pánev kachní sádlo, rozehřejeme.
- Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
- V krátkosti orestujeme do zlatohněda.
- Dále přidáme uvařené kroupy a fazole, promícháme.
- Ochutíme solí a černým kořením.
- Krátce orestujeme a přidáme nakrájené maso z kačeny a majoránku.
- Promícháme a na závěr můžeme použít i výpek z kačeny.
- Hotové servírujeme s čerstvě nasekaným koprem a kyselými okurkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.