Šoulet s masem z kačeny

 Za pondělním receptem se vydáváme do Mikulova. Vaří nám šéfkuchař Marcel Ihnačák a připravíme si šoulet s masem z kačeny.

Budete potřebovat:

  • 150 g bílých malých fazolí
  • 100 g krup
  • 250 g pečeného masa z kačeny
  • 2 lžíce kachního sádla
  • 1 cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • černé koření
  • majoránku
  • bobkový list

Postup:

  1. Kroupy uvaříme zvlášť s bobkovým listem, stejně tak fazole uvaříme s bobkovým listem.
  2. Kačenu také upečeme zvlášť.
  3. Osolíme a upečeme doměkka.
  4. Poté maso obereme.
  5. Potom dáme na pánev kachní sádlo, rozehřejeme.
  6. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
  7. V krátkosti orestujeme do zlatohněda.
  8. Dále přidáme uvařené kroupy a fazole, promícháme.
  9. Ochutíme solí a černým kořením.
  10. Krátce orestujeme a přidáme nakrájené maso z kačeny a majoránku.
  11. Promícháme a na závěr můžeme použít i výpek z kačeny.
  12. Hotové servírujeme s čerstvě nasekaným koprem a kyselými okurkami.
zdroj: Marcel Ihnačák

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.