Salátová húpá máčka
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku nás v dnešních apetýtových receptech zavede do Kunovic.
Budete potřebovat:
- 1 lžíce sádla
- 5 lžic hladké mouky
- 1 lžička octa
- 150 ml smetany (může být i kysaná)
- hlávkový salát
- sůl
Postup:
- Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a povaříme.
- Přidáme ocet a osolíme.
- Hlávkový salát omyjeme, natrháme na menší kousky a vmícháme do jíšky, aby se listy obalily.
- Zalijeme studenou sladkou nebo kysanou smetanou.
- Podáváme například s kynutým knedlíkem, bez masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka