Domácí horká čokoláda
Gastronomicky vyladěnou čokoládu, tak jak ji ve filmu Čokoláda připravovala Julliette Binoche, pro vás sice dnes nemáme. Ale i na domácí variantě, kterou nabízíme, si určitě pochutnáte. A rozhodně si ji připravte před tím, než si pustíte náš filmový tip.
Budete potřebovat:
- 1 zahuštěné sladké kondenzované mléko
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 1 velkou hořkou čokoládu, nejlépe s 70 procenty kakaové hmoty (asi 400g)
- 1 menší mléčnou čokoládu (asi 200g)
Postup:
- Do kastrolu nalijeme vodu a vložíme do něj skleněnou mísu, čokoládu totiž připravujeme ve vodní lázni.
- Do mísy vložíme rozlámanou čokoládu.
- Jakmile se teplem rozehřeje, rozmícháme a za stálého míchání postupně vlijeme obě kondenzovaná mléka.
- Prohřejeme a vymícháme do jemného krému.
- Podáváme v keramických hrníčcích samotné nebo například s hrozny či jiným ovocem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.