Tvarohová pomazánka
Tvaroh dělá zázraky! Je zdrojem bílkovin a minerálních látek. Pokud za svou přijmeme radu mnohých výživových poradců, že večeře má být bohatá na bílkoviny a chudá na cukry, pak je tvaroh k večeři naprosto ideální.
Budete potřebovat:
- 250 g tvarohu
- kousek másla
- 1 malou cibuli i se zelenou natí, případně pórek
- 1 lžíci majonézy
- ¼ lžíci soli
- ¼ lžíci drceného pepře
- na ozdobení pažitka
Postup:
- Utřeme máslo se solí.
- Přimícháme tvaroh a majonézu a vymícháme do pěny.
- Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a nať.
- Podáváme na chleba nebo tousty, zdobíme dle chuti, libosti a fantazie.
Související
-
Kremeše
Kremeše jsou oblíbeným dezertem u našich nejbližších sousedů na Slovensku. Proto není divu, že spousta lidí kremeše zná, a to hlavně z cukrárny.
-
Ptačí mléko
Úplně první kuchařská kniha ve slovenštině vyšla v roce 1870 a sepsal ji Ján Babilon. My si ve čtvrtečním Apetýtu připravíme slovenský recept s názvem „Ptačí mléko.“
-
Brynzový koláč
Za čtvrtečním receptem Apetýtu míříme na Slovensko. Nabídneme vám slaný moučník. Je jednoduchý a bude vám chutnat, ať už teplý, nebo druhý den na studeno.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.