Tvarohové řezy s pudinkem
Dnes zapomeňte na rčení „ústa se radují, boky žalují“ a pojďte si pochutnat na lehoučkém moučníku, co se rozplývá na jazyku. Tady je recept.
Budete potřebovat
na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 150 g másla
- 2 žloutky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 lžíce šlehačky
na náplň:
- 750 g tvarohu
- 150 g cukru
- 2 bílky
- citrónová kůra
- 1,5 balení vanilkového pudinku
- 100 ml šlehačky
na přeliv:
- 100 ml šlehačky
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 3 lžíce cukru
Postup:
- Těsto: Z příslušných ingrediencí vypracujeme hladké těsto.
- Rozválíme ho a vyložíme jím plech s vyšším okrajem tak, aby okraje těsta dosahovaly do výšky zhruba 2,5-3 cm.
- Těsto pak rovnoměrně propícháme vidličkou.
- Dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů.
- Náplň: Bílky vyšleháme do sněhu.
- Tvaroh vyšleháme s cukrem, šlehačkou, pudinkem a citrónovou kůrou a nakonec vmícháme sníh.
- Rozetřeme na předpečené těsto a dáme do trouby na dalších 25-30 minut.
- Přeliv: Pudink uvaříme dle návodu ve směsi mléka, šlehačky a cukru.
- Rozetřeme na upečený moučník a necháme vychladnout.
- Poté krájíme na řezy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.