Zelná placka
podle paní Mirky
Suroviny:
300 ml mléka
3 hrsti polohrubé mouky
3 celá vejce
300 g hlávkového zelí
1 lžička soli
1 lžička kmínu
50 g másla na potření
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
Postup:
Z mléka, vajec a mouky připravíme těsto, které dobře našleháme. Těsto je
husté jako na palačinky. Očištěné zelí nakrájíme, osolíme, posypeme kmínem a
promačkáme, aby trochu změklo. Pak ho přidáme do připraveného těsta, dobře
promícháme a vše nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného
pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené potřeme
rozpuštěným máslem. Necháme trochu prochladnout a potom nakrájíme na porce.
Podáváme se zeleninovými saláty, možno i s vařenými brambory či pečivem. K
této zelné placce prý velice lahodí kyška.
celková doba přípravy 1 hodina
3 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka