Kuřecí stehýnka podle sládka

podle paní Mirky

Suroviny:

8 ks kuřecích stehýnek
1 lžička kmínu
400 ml černého piva
3 lžíce kečupu
sůl

Postup:

Očištěná kuřecí stehýnka osolíme, okmínujeme a naskládáme do pekáče. Zalijeme pivem a kečupem. V předehřáté troubě pečeme cca 45 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

Příloha: bramborový knedlík

Celková doba přípravy cca 55 minut
4 porce


autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.