Kuřecí stehýnka podle sládka
podle paní Mirky
Suroviny:
8 ks kuřecích stehýnek
1 lžička kmínu
400 ml černého piva
3 lžíce kečupu
sůl
Postup:
Očištěná kuřecí stehýnka osolíme, okmínujeme a naskládáme do pekáče. Zalijeme pivem a kečupem. V předehřáté troubě pečeme cca 45 minut. Během pečení maso obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
Příloha: bramborový knedlík
Celková doba přípravy cca 55 minut
4 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.