Kuřecí špalíčky v bazalkové krustě

podle paní Mirky

Suroviny:

8 ks kuřecích horních stehen
hrst lístků čerstvé bazalky nebo1 polévková lžíce sušené bazalky
polohrubá mouka na obalení
sůl
sádlo nebo olej na smažení

Postup:

Omyté a osušené maso osolíme a posypeme najemno pokrájenou čerstvou bazalkou. V krajním případě je možné použít bazalku sušenou. Každou porci obalíme v polohrubé mouce tak, že mouku do masa hodně vtlačíme. Smažíme pomalu v rozehřátém sádle ze všech stran do zlatavého zabarvení. Smažíme opravdu pomalu, aby se maso dobře propeklo až ke kosti. Takto upravené maso získá křupavou krustu a uvnitř zůstává velmi šťavnaté.

Příloha: vařené nebo pečené brambory, bramborový salát, bramborová kaše, dušená zelenina, čerstvá nebo nakládaná zelenina, kompot.

Poznámka: pro přípravu tohoto receptu můžeme použít kuřecí prsíčka nebo vepřové kotlety. Výsledek je vždy výborný.

Celková doba přípravy cca 40 minut
4 porce

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová