Nedělní Noční linka: Měli jste v dětství imaginárního kamaráda?

1. říjen 2023

Paměť na dětství bývá plná zajímavých zážitků. Měli jste v dětství imaginárního kamaráda? Pokud ano, jak se jmenoval? Co vás vedlo k tomu, abyste si ho vytvořili? Byla to reakce na nějakou životní událost? Nebo touhu po dobrodružství? Jaký byl váš imaginární kamarád? Popište ho a řekněte, co všechno jste spolu podnikali.

Měli jste nějaké oblíbené místo, kam jste chodili s vaším imaginárním kamarádem? Co jste tam dělali? Jak se vaši rodiče nebo rodina vyrovnávali s tím, že jste měli imaginárního kamaráda? Měli na to nějaký názor?  Existuje nějaký konkrétní vzpomínka z doby, kdy jste měli imaginárního kamaráda, kterou si pamatujete a rádi byste s námi sdíleli?

Myslíte si, že mít imaginárního kamaráda může mít nějaký vliv na vývoj dítěte nebo jeho kreativitu? Jak jste se rozloučili s vaším imaginárním kamarádem, když jste už nebyli tak malí? Byl to postupný proces nebo nějaký zásadní okamžik? Jaký je váš pohled na imaginární kamarády dnes, jako dospělí? Myslíte si, že mají nějakou roli v psychickém vývoji dětí?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související