Nakládaný bůček

Na jaře pro vás chystáme knihu s názvem Babské rady! A aby vám to čekání na vydání tohoto užitečného rádce lépe utíkalo, nabídneme vám každé pondělí recept z chystané publikace.

Dnes to bude jídlo, které zajisté potěší mužskou část posluchačů. Zároveň dá ženám návod k tomu, jak své drahé polovičky příjemně překvapit, případně originálně pohostit návštěvu.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg bůčku
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • pepř dle požadované pikantnosti
  • 3 bobkové listy

Toto společně povaříme.

Připravíme si také omáčku na potření, na tu budou třeba následující suroviny:

  • 15 stroužků česneku
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžička worchestru

Touto směsí ještě za tepla potřeme bůček, obalíme maso alobalem a uložíme do lednice, kde necháme dobrotu ideálně týden odpočívat.

Známá věc je, že tuk je nositelem chuti, takže vepřový bůček má v zážitcích pro chuťové pohárky výsadní postavení. Když ho budeme podávat s čerstvým chlebem, vaši strávníci budou doslova pět ódy. 

Související