Nadcházející víkend v kraji: Pocta Jarmile Šulákové, tři dny oslav v Otrokovicích a jídlo na Slovácku

19. červenec 2019

Nadcházející víkend ve Zlínském kraji je opět pestrý, co do nabídek nejrůznějších akcí. Hudba, film, zábava, slavnosti i dobré jídlo. Vybrali jsme pro vás některé z nich.

Pátek, 19. července 2019

V Muzeu Bojkovska  v Bojkovicích bude 19. 7. v 17 hodin vernisáží zahájena výstava obrazů Marcely Michalčíkové rozené Grunové s názvem Zlatá fantazie. Obrazy budou k vidění do 15. září 2019.

19 - 21. července 2019

8. ročník Otrokovických letních slavností od 19. do 21. července. Odehrávají se ve více částech města. Hlavní velké pódium je situováno do parku před Společenským domem

http://www.otrokovice.cz/otrokovicke-letni-slavnosti-2019/a-2214

Sobota, 20. července 2019

13. ročník hudebního festivalu Rocková noc pod hvězdami v Zádveřicích je zaměřený k nedožitým 90-tým narozeninám valašské královny Jarmily Šulákové. V programu, který začíná v 17 hodin, vystoupí Fleret a Zuzana Šuláková, Folk Team, Ivan Hlas trio a Laura a její tygři.

Místní část Zlína Prštné se pod vedením dobrovolných hasičů připravuje na 9. ročník Prštenských slavností piva. Uskuteční se v sobotu 20. července v ulici Náves. Zábava bude připravena i pro děti v podobě kolotočů a nafukovacího skákacího hradu.

Od 12 do 22 hodin Piknik festival jídla a zábavy ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti.

Milovníci piva se v sobotu vydají na Bojkovické pivní slavnosti. Těmi ožije od 16 hodin Tilichovo náměstí v Bojkovicích.

Zejména pro rodiny s dětmi je připraveno Prázdninové poježdění na Rajnochovické lesní železnici, které je připraveno na 20. a 21. července vždy od 9 do 17 hodin v Rajnochovicích v Hostýnských vrších. Těšit se můžete na: svezení vláčkem taženým lokomotivami, komentované prohlídky o historii lesní železnice a chystaném prodloužení trati, malování na obličej, fotokoutek i bohaté občerstvení.

Již po dvacáté deváté se ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm setkají mistři starých řemesel na „Dnech řemesel a setkání kovářů“. V areálu Dřevěného městečka budou k vidění ukázky prací více než 150 řemeslníků – kovářů, tesařů, šindelářů, truhlářů, sklenářů, kameníků, klempířů, hrnčířů a dalších. V sobotu i v neděli začíná program od 9 hodin.

Neděle, 21. července 2019

Přečetli jste zajímavou knihu a chcete se o ní podělit s ostatními? V tom případě zajděte do zámku Vsetín na pravidelný Knižní bazárek, kde ji budete moci buďto vyměnit za jinou, prodat nebo případně darovat. Sami si pak můžete nějakou knížku odnést a také si pochutnat na výborné fairtraidové kávě. Připraveny budou i různé aktivity pro děti. Akce proběhne v neděli 21. července od 14 do 16 hodin.

 

autor: Pavel Vacek

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.