Nadcházející víkend v kraji: Filmové Hradiště, bratrská Javořina, Rožnov pro Romy i hudba z Kopanic

26. červenec 2019

Nadcházející víkend ve Zlínském kraji je opět pestrý, co do nabídek nejrůznějších akcí. Hudba, film, zábava, slavnosti i dobré jídlo. Vybrali jsme pro vás některé z nich.

Pátek, 26. července 2019

V Holešově – Žopech se v místním areálu u golfového hřiště v pátek 26.7. od 18:30 představí populární skupina Tři sestry s hosty.

45. ročník Letní filmové školy se uskuteční v Uherském Hradišti od 26. července do 4. srpna 2019. Festival nabízí novinky i filmové podklady, víno, folklor, hry, divadlo, koncerty. Filmové projekce dvou stovek filmů proběhnou v sedmi sálech a dvou venkovních (letních) kinech.  https://lfs.cz/

Sobota, 27. července 2019

Mezinárodní festival Romská píseň po dvacáté páté bude ve Valašském muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Temperamentní rytmy představí v sobotu 27. července 2019 již 25. ročník mezinárodního festivalu Romská píseň. Program festivalu bude zahájen v areálu Dřevěného městečka od 13.00. K vidění bude několik ukázek řemesel a také romská kuchyně.

Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě pořádáHeligonkáři z Kopanic - 1. ročník setkání lidových interpretů na knoflíkovou tahací harmoniku – heligonku

Gastronomickou a folklorní událostí července bude 18. ročník Festivalu česneku, který se uskuteční v zámeckém parku a v městysu Buchlovice v sobotu 27. července 2019 od 10 do 18 hodin. Nabízí den strávený s česnekem, ale také se skvělou zábavou v nádherném prostředí.

Dvacátý čtvrtý ročník malého festivalu na konci světa „Amfolkfest“se uskuteční v sobotu 27. července v osadě Pulčín na Hornolidečsku. Přivítá české a slovenské hudebníky různých žánrů, mezi nimiž jsou zejména folk, country, bluegrass a místy se přiblíží až k rockovým melodiím. Hlavní hvězdou festivalu bude legendární kapela Žalman a spol., festival začíná již ve 12 hodin. 

Neděle, 28. července 2019

Tradiční krojovaná Anenská pouť se uskuteční v areálu Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm v neděli 28. července 2019. Celodenní program začíná v 9 hod. K poslechu bude hrát Dechová hudba ROŽNOVANKA,  Zezulkova muzika a Valašský soubor Troják z Valašské Bystřice.

Na nejvyšší vrchol Bílých Karpat – Velkou Javořinu - se v neděli 28. 7. 2019 vydají účastníci 27. Slavností bratrství Čechů a Slováků. Ty budou zahájeny v 9:45, připraven je bohatý společenský a folklorní program, z obou stran hranice pojede kyvadlová autobusová doprava.

Dopřejte si i o prázdninách umělecké zážitky spolu s bývalými absolventy literárně-dramatického oboru Základní umělecké školy Uherské Hradiště ze souboru Dohráli jsme, kteří se po letech rozhodli zahrát své úspěšné představení Tak trochu Cyrano. Veřejnosti ho představí v neděli 28. 7. 2019 ve 20:30 na nádvoří ZUŠ na Mariánském náměstí. 

autor: Pavel Vacek

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.