Na pardubické pěší zóně vznikne tržnice, zaplní prázdné místo u pošty

16. březen 2016

Na prázdné nevzhledné parcele na pardubické pěší zóně bude brzy tržnice. Majitelka pozemku se po mnoha letech rozhodla místo vedle pošty upravit, doteď se totiž nenašel žádný investor, který by tam chtěl něco postavit.

„Bývala tam kdysi samoobsluha. Ta byla následně zbourána a od té doby pozemek zeje prázdnotou. Občas se tam prodávají vánoční stromky. Teď si tam v poslední době zvykli prodávat ořechy,“ říká náměstkyně primátora Helena Dvořáčková z hnutí ANO.

Obdoba farmářských trhů

„Je tam vietnamská majitelka, která požádala náš stavební úřad o povolení, aby místo mohla vydláždit, dát do pořádku a zřídit tam tržnici. Měla by to být tržnice, která si bude trochu podobná s tou, která je u objektu Magnum. Co se tam bude prodávat, to nevím,“ dodává Dvořáčková.

Město podle náměstkyně nemá důvod s tímto plánem nesouhlasit: „Majitelka prohlašuje, že tam budou něco jako farmářské trhy, že se tam bude prodávat zelenina a ovoce, možná nějaké mléčné výrobky, jak jsme zvyklí to vidět na farmářských trzích. Teprve v okamžiku, kdy by to vypadalo jinak, tak se máme o čem bavit. Zatím není důvod jí nevěřit.“

Nová tržnice na třídě Míru by mohla být hotová během jednoho měsíce.

Nevzhledný plácek zatím hyzdí opravenou třídu Míru
autor: ba
Spustit audio