Na frekventovaném tahu na Slovensko u Bánova musí řidiči počítat se zdržením, opravuje se tu silnice

21. říjen 2024 13:20

Silničáři od 21. října opravují povrch silnice I/50 ke slovenským hranicím u Bánova na Uherskobrosku. Řidiče tu čekají zdržení způsobená kyvadlovým provozem a uzavírkami některých odboček.

Do konce listopadu zdrží řidiče na silnici I/50 na několika úsecích mezi Uherským Brodem a Bystřicí pod Lopeníkem oprava povrchu částí této frekventované silnice směřující na Slovensko. Práce jsou rozděleny do tří úseků, pracovní místa budou mít délku zhruba 400 až 600 metrů a na různě dlouhá období budou uzavřeny i odbočky na silnice III. tříd. Provoz budou řídit v době zvýšeného provozu pracovníci stavby, v ostatních časech semafory.

Autobusy opravovanými úseky projedou, stejně jako řidiči aut musí ale i cestující počítat s případnou časovou prodlevou a také s tím, že vzhledem k uzavřeným křižovatkám I/50 se silnicemi III. tříd nebudou autobusy zastavovat na některých zastávkách, především v Bánově a Suché Lozi. Konkrétní informace o změnách v autobusové dopravě naleznou cestující na webových stránkách obcí Bánov a Suchá Loz.

Plánované dokončení oprav je 30. listopadu 2024.

Spustit audio

Související