Mini ražniči a granátová rýže
recept z nové knihy Mirky Kuntzmannové "Kuchařka pod párou".
Suroviny na 4 - 6 porcí:
- 1 kg kuřecích prsíček
- 500 ml kyselého mléka (lze použít i acidofilní mléko)
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- mletý pepř
- 400 g dlouhozrnné rýže
- 100 g rýže natural
- 1 lžička celého pepře
- trochu oleje
- sůl
- 2 granátová jablka
Postup:
Kuřecí maso otřeme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na větší kostky. Kyselé mléko smícháme s mletou paprikou, solí a pepřem. Do této směsi naložíme nakrájené maso, promícháme a v chladu necháme marinovat 24 hodin. Potom maso z marinády vyjmeme a každou kostku napíchneme na párátko.
Oba druhy rýže smícháme, propláchneme, dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje, osolíme a zalijeme vodou. Vody dáme tolik, aby dosahovala cca 1- 2 cm nad povrch rýže. Na kastrol postavíme parní děrovanou nádobu, do které jsme naskládali připravené mini ražniči. Přiklopíme poklicí a vaříme asi 20 minut. Rýži úhledně narovnáme na servírovací mísu, na její povrch naskládáme mini ražniči a po obvodu posypeme zrníčky granátového jablka.
Mirka Kuntzmannová toto jídlo ohodnotila jako výborné a lehké jídlo.
Celková doba přípravy: 35 minut (bez doby potřebné k marinování).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.