Maminčino kuře

Bydlí na Znojemsku, jako manželé jsou spolu téměř 40 let a jejich společnou vášní je vaření. V apetýtových receptech vás opět zveme do kuchyně Josefa a Stanislavy Senohrábkových.

0:00
/
0:00

Budete potřebovat:

  • 4 ks dolních kuřecích stehen
  • ½ kg kuřecích jater
  • 250 g žampionů
  • 1 balíček širokých nudlí
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3-5 polévkových lžic sádla
  • 3 polévkové lžíce sušené zeleniny
  • mletý pepř
  • špetka chilli
  • trocha koření na kuřecí maso
  • sůl

Postup:

  1. Očištěnou cibuli nakrájíme najemno, česnek nožem rozmáčkneme a nasekáme nadrobno, játra pečlivě očistíme, stehna osolíme a okořeníme.
  2. Žampiony očistíme jen utěrkou a nakrájíme.
  3. Sušenou zeleninu zlehka pokropíme vodou.
  4. V pekáči si dáme na sádle osmahnout část cibulky a česneku.
  5. Na lehce osmahnuté cibuli a česneku opečeme krátce stehna z obou stran a dáme do vyhřáté trouby (nepřikryté) péct na 220 stupňů.
  6. Na hlubší pánvi a na lžíci sádla osmahneme zbytek cibulky s česnekem.
  7. Přidáme očištěná játra, a protože jsou kuřecí, můžeme je osolit a opepřit.
  8. Orestujeme do hněda.
  9. Přidáme žampiony.
  10. Uvaříme nudle, poté je scedíme a dáme do mísy.
  11. Játra a žampiony restujeme, a to až se odpaří voda z hub, téměř do sucha.
  12. Jakmile je kuře hotové, vyndáme ho.
  13. Do výpeku po kuřeti nasypeme směs jater se žampiony a nudle a vše pečlivě promícháme.
  14. Na zamíchané nudle dáme zpět kuře a je hotovo.