Luhačovice hlásí plno. Jsme lídrem mezi lázeňskými městy, těší starostu

1. září 2021 08:21

Rekordní sezóna - plné hotely i penziony a spokojení provozovatelé. Tak vypadalo léto v Luhačovicích.

Nejenom lázeňské prameny, ale taky rodinná atmosféra nebo příroda Bílých Karpat. To všechno láká turisty, kteří letos na dovolenou přijeli do Luhačovic. Hoteliéři a provozovatelé ubytování mají za sebou rekordní sezónu. A rezervace se plní i na podzimní měsíce. Zájem o největší lázně na Moravě zkrátka roste.

Podle nezávislého starosty Mariána Ležáka si lidé rezervují i termíny, které dříve nevyhledávali.

"Kapacity ubytování už jsou obsazené snad do konce října. A lidé stále volají, ověřují termíny a mají zájem i o další období, které nebylo v minulých letech zvykem. Zaznamenal jsem od návštěvníků, že jsme aktuálně určitým lídrem mezi lázeňskými městy, čehož si cením," pochvaluje si Ležák.

Lidé se do Luhačovic rádi vrací, potvrdili reportérce Českého rozhlasu Zlín Stanislav a Kazimír z Havířova. "Jsme tady asi počtvrté. Luhačovice jsou pro nás magnetickým místem. Jsou tady krásné stavby. Je to tu civilizované, čerstvý vzduch, žijeme si tady jako v nebi," pochvalují si.

Že byla letošní sezona rekordní, potvrzuje i luhačovický hoteliér Marek Nesázal. "Máme plno, celé léto jsme měli rekordní obsazenost. Cítím, že zájem o nás obecně roste," všímá si majitel hotelu Radun.

Omezení cestování kvůli pandemii koronaviru provozovatelům ubytování neuškodilo, klientelu v Luhačovicích totiž většinově tvoří domácí turisté.

autoři: Veronika Žeravová , Radek Štěrba
Spustit audio

Související