Lívance s borůvkami
podle paní Zdenky Kindlové(další z vítězných receptů letošního kulinářského klání v Horušanech u Přeštic konaného 6.10. 2012)
Suroviny na 6 porcí:
1 l mléka
2 vejce
špetka soli
2 lžíce cukru krystal
1 kostka droždí
0,5 kg hladké mouky
0,5 kg borůvek
250 g želírovacího cukru
250 ml šlehačky
Postup:
Do misky dáme vlažné mléko, droždí, vejce, cukr, sůl a nakonec nasypeme mouku. Vše promícháme a necháme 1 hodinu kynout. Potom pečeme na pánvi po obou stranách. Můžeme péct na oleji nebo pánev jenom potřeme špekem.
Borůvky nasypeme do kastrolu, přidáme želírovací cukr, promícháme a krátce povaříme. Po vychladnutí mažeme na lívance a zdobíme dotuha ušlehanou šlehačkou.
Celková doba přípravy cca 2 hodina.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.