Linecký koláč s jablky

V apetýtovách receptech pro vás máme opět nějakou tu sladkost. Potřebovat budete kromě jiného i skořici. V našem jídelníčku bychom na ni neměli zapomínat.

Použít ji můžeme při pečení, do svařáků nebo dokonce i do ranní kávy. Výborně totiž působí na naše zažívání, posiluje imunitu, pomáhá při chřipce i angíně, a nebo také při hubnutí.

Co potřebujete?

  • 600 g celozrnné pšeničné mouky
  • 750 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g kokosového oleje
  • 90 g medu
  • 20 ml citronové šťávy
  • 4 větší jablka
  • 3 celá vejce a 3 žloutky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 prášek do pečiva

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Olej, mouku, vanilkový extrakt, 70 g medu, 3 celá vejce a také prášek do pečiva smícháme a vypracujeme těsto.
  3. Z těsta odebereme asi ¾ a vyložíme jimi plech nebo dortovou formu.
  4. Poté si vyšleháme tvaroh, žloutky, citronovou šťávu a zbytek medu.
  5. Touto tvarohovou náplní pak potřeme těsto připravené ve formě.
  6. Následně nastrouháme jablka, která promícháme se skořicí, a poté je rozetřeme na tvarohovou vrstvu.
  7. Nakonec vyválíme zbylé těsto a nakrájíme ho na proužky. Z nich pak na koláči vytvoříme mřížku.
  8. Pečeme asi 45 až 50 minut.

Související

  • Tip na nepečené vánoční cukroví: Kuličky Tiramisu

    Na adventním věnci už hoří tři svíce, a tak vás i v dnešním Apetýtu zveme k vánočnímu cukroví.

  • Rozinková srdíčka

    Hospodyňky už v tomto předvánočním čase hledají nejlepší recepty na cukroví, vytahují kuchařské zápisky, povídají si o tom s kamarádkami, brouzdají v radách na internetu.

  • Hrnkový sypaný koláč s tvarohem

    V pondělním Apetýtu pro vás máme něco sladkého. Pokud vám občas doma chybí nějaká ta dobrota k odpolední kávě, je tenhle recept pro vás tím pravým.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?