Lahodné kuřecí řízky

podle paní Mirky

Suroviny:

800 g kuřecích prsíček
100 g mandlových lupínků
150 g strouhaného tvrdého sýra
1 vrchovatá lžíce strouhaného parmazánu
2 vejce
trochu mleté sladké papriky
sůl

olej na smažení
citrón na obložení

Postup:

Omyté a osušené kuřecí maso mírně naklepeme a slabě posolíme. Promícháme strouhaný sýr s parmezánem, mandlovými lupínky a paprikou. Připravené kuřecí maso namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme v sýrové směsi s mandlemi, kterou k masu pevně přitlačíme. Smažíme v rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut, až jsou řízky propečené a na povrchu zlatavé. Usmažené řízky zdobíme plátky citrónu.

Příloha: brambory v různých úpravách, včetně bramborové kaše, hlávkový nebo jiný zeleninový salát

Celková doba přípravy cca 35 minut

6 porcí

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.