Kuřecí špalíčky v bazalkové krustě

podle paní Mirky

Suroviny:

8 ks kuřecích horních stehen
hrst lístků čerstvé bazalky nebo1 polévková lžíce sušené bazalky
polohrubá mouka na obalení
sůl
sádlo nebo olej na smažení

Postup:

Omyté a osušené maso osolíme a posypeme najemno pokrájenou čerstvou bazalkou. V krajním případě je možné použít bazalku sušenou. Každou porci obalíme v polohrubé mouce tak, že mouku do masa hodně vtlačíme. Smažíme pomalu v rozehřátém sádle ze všech stran do zlatavého zabarvení. Smažíme opravdu pomalu, aby se maso dobře propeklo až ke kosti. Takto upravené maso získá křupavou krustu a uvnitř zůstává velmi šťavnaté.

Příloha: vařené nebo pečené brambory, bramborový salát, bramborová kaše, dušená zelenina, čerstvá nebo nakládaná zelenina, kompot.

Poznámka: pro přípravu tohoto receptu můžeme použít kuřecí prsíčka nebo vepřové kotlety. Výsledek je vždy výborný.

Celková doba přípravy cca 40 minut
4 porce

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.