Křenová máčka ze Slovácka
Zajímavosti Slovácka, tradiční život Moravy. Právě to sledujeme v našem vysílání a také v apetýtových receptech. Každý čtvrtek tak listujeme Kuchařkou tradičních pokrmů na Slovácku. A dnes jsme pro vás vybrali křenovou máčku.
Budete potřebovat:
- 1 lžíce másla nebo sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 200 ml smetany
- 300 ml vody
- 3 lžíce strouhaného křenu
- sůl
Postup:
- Z másla či sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme vodou, osolíme, přisladíme a povaříme.
- Poté přilijeme sladkou smetanu a nakonec přidáme nastrouhaný křen.
- Po přidání křenu omáčku už nevaříme.
- Podáváme například s uzeným a knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.