Krémová rajčatová polévka
Středeční Apetýt nabízí recept na chutnou krémovou rajčatovou polévku. Jak na ni?
Budete potřebovat:
- 5 ks rajčat
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 ličku krupicového cukru
- 1 lžíci rajčatového pyré
- hrst bazalky
- ½ litru vývaru
- 200 ml smetany
- sůl
- pepř
- nastrouhaný parmazán
Postup:
- V hrnci rozehřejeme olej.
- Vsypeme nakrájenou cibuli a mrkev.
- Osmahneme a následně po zesklovatění cibule přidáme lisovaný česnek a smažíme asi minutu.
- Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, pyré, bazalku a vývar.
- Osolíme, opepříme.
- Vaříme asi hodinu a poté polévku rozmixujeme a na mírném ohni přilijeme smetanu.
- Podáváme například s drobnými těstovinami, hrstkou mozzarely a trochou strouhaného parmazánu.
Související
-
Krémová květáková polévka
Jsou tu další historické recepty z kuchařky První české kuchařské školy Domácnost z roku 1935.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka