Králík na paprice z Vlčnova

Mletou paprikou lze zpestřit snad všechny druhy rybích i masových pokrmů. My ji dnes využijeme u masa králíčího. V Apetýtu opět listujeme Kuchařkou tradičních pokrmů na Slovácku a vybíráme Králika na paprice z Vlčnova. 

Budete potřebovat:

  • 1 naporcovaný králík (kýty, hřbet)
  • 50 g másla
  • 1 středně velká cibule
  • 1 smetana 
  • 2 lžíce mouky
  • 250 ml vývaru z králíka nebo kuřecího masa
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibulku zpěníme na másla, přidáme mletou papriku a opět zpěníme.
  2. Pozor aby se paprika nepřipálila, zhořkla by.
  3. Podlijeme vývarem, vložíme osolené porce králíka a dusíme doměkka.
  4. Podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou.
  5. Až je maso měkké, vyjmeme ho.
  6. Šťávu mírně vyrestujeme na tuk, zalijeme vývarem na potřebné množství omáčky a přidáme smetanu s rozmíchanou moukou.
  7. Vaříme asi 10 minut.
  8. Maso vložíme zpět do omáčky, aby se prohřálo.