Králík na paprice z Vlčnova
Mletou paprikou lze zpestřit snad všechny druhy rybích i masových pokrmů. My ji dnes využijeme u masa králíčího. V Apetýtu opět listujeme Kuchařkou tradičních pokrmů na Slovácku a vybíráme Králika na paprice z Vlčnova.
Budete potřebovat:
- 1 naporcovaný králík (kýty, hřbet)
- 50 g másla
- 1 středně velká cibule
- 1 smetana
- 2 lžíce mouky
- 250 ml vývaru z králíka nebo kuřecího masa
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
Postup:
- Nakrájenou cibulku zpěníme na másla, přidáme mletou papriku a opět zpěníme.
- Pozor aby se paprika nepřipálila, zhořkla by.
- Podlijeme vývarem, vložíme osolené porce králíka a dusíme doměkka.
- Podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou.
- Až je maso měkké, vyjmeme ho.
- Šťávu mírně vyrestujeme na tuk, zalijeme vývarem na potřebné množství omáčky a přidáme smetanu s rozmíchanou moukou.
- Vaříme asi 10 minut.
- Maso vložíme zpět do omáčky, aby se prohřálo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.