Konec dopravních omezení v Holešově. Nová okružní křižovatka u gymnázia je hotova

Ředitelství silnic Zlínského kraje investovalo do stavby kruhového objezdu více než 4,5 milionu korun, dalších zhruba sedm milionů poskytla na související práce holešovská radnice.

Křižovatka je postavena na křížení Palackého a Tovární ulice, uvedla Helena Mráčková z oddělení vnějších vztahů a komunikace zlínského hejtmanství.

Okružní křižovatka má čtyři větve o vnějším průměru 36 metrů. "Nově bylo přes ni vytvořeno přímé dopravní připojení k blízkému supermarketu, ke kterému se v minulosti přijíždělo z Tovární ulice," uvedl náměstek hejtmana Pavel Botek (KDU - ČSL).

Holešovské výsadkáře, kteří se postavili v srpnu 1968 okupantům, ocenil předseda Senátu. Je to první uznání

Okupační vojska před kasárnama v Holešově

Výsadkáře z holešovského pluku, kteří odmítli po srpnového okupaci 1968 vpustit sovětskou armádu do svých kasáren, dnes ocenil předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS).

Stavba začala na jaře, vyžádala si rozsáhlá dopravní omezení.

Kruhový objezd tvoří kromě vozovky středový prstenec s povrchem ze žulových kostek včetně odvodnění, dopravní ostrůvky a středový ostrov včetně obrub. Vybaven je svislým i vodorovným dopravním značením.

Město Holešov se postaralo o výstavbu dvou větví okružní křižovatky pro připojení Tovární ulice a připojení k supermarketu, a dále o výstavbu navazujících chodníků, sjezdů, zpevněných ploch a některé další práce mimo krajskou silnici.

Už v květnu nechala radnice od gymnázia přestěhovat sochu Tomáše Garrigua Masaryka, která výstavbě čtyřramenné okružní křižovatky bránila. Nové místo má v parku v Masarykově ulici.

Spustit audio

Související