Koláč s arašídovým máslem podle Marie Baťové

Zítra Nadace Tomáše Bati ve Zlíně vydá Kuchařku 99 sladkých receptů Marie Baťové. Historické listování kulinářskými deníky Marie Baťové nabízíme také ve čtvrtečních apetýtových receptech.

Více Gabriela Culík Končitíková z Nadace Tomáše Bati.

Budete potřebovat

na korpus:

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 40 g kakaa
  • 2 vejce
  • 3 lžíce smetany

na náplň:

  • 300 g tvarohu
  • 200 ml smetany
  • 150 g arašídového másla
  • 2 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Máslo necháme změknout, přidáme moučkový cukr a kakao.
  2. Pak dáme mouku, vejce a smetanu.
  3. Vypracujeme těsto a necháme ho asi dvacet minut odpočinout v chladu.
  4. Mezitím připravíme arašídový krém.
  5. Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme arašídové máslo, vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr.
  6. Vyšleháme hustý krém.
  7. Těsto prsty rozprostřeme do koláčové formy (můžeme i vyválet a vložit do formy).
  8. Nahoru dáme krém.
  9. Pečeme asi třicet minut v troubě rozpálené asi na 170 stupňů.