Klientům Domova pro seniory v Meziboří splnila Ježíškova vnoučata přání – chtěli vidět jezero Most

12. květen 2024 12:27

Jezero Most patří mezi největší lákadla v Podkrušnohoří. Dostat se k jezeru ale není pro každého jednoduché, např. pro klienty domova pro seniory v Meziboří na Mostecku. Díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata proto vyslovili přání se k jezeru podívat. 9. května se jim přání splnilo.

Ježíškovým vnoučetem je Eva Povová, učitelka mostecké Střední školy pedagogické, zdravotnické, obchodní akademie a Vyšší odborné školy: „Mně k tomu přivedl nápad, že bych mohla udělat radost seniorům, kteří se k jezeru zatím neměli možnost nikdy dostat, a také jsem k této akci přizvala studenty vyšší odborné školy, protože jim můžete na tomhle příkladu krásně ukázat, jak může vypadat mezi generační soužití nebo mezigenerační vztahy a jak podpořit seniory v tom, aby zažili něco, co ještě nezažili.“

Se seniory přijela sociální pracovnice domova Simona Noháčová. O jezeru Most viděli klienti domova reportáže v televizi.

„Někteří o tom jenom slyšeli v televizi nebo v rádiu, takže jsou rádi, že to teď uvidí na vlastní oči. Je možné, že po té cestě teď chvilku budou unavení, tak si tu odpočineme, popovídáme se studenty, mají tu motivaci, že tady jsou a že se na to těší,“ říká Simona Noháčová.

Senioři se studenty ta na břehu jezera Most strávili necelé dvě hodiny, během kterých byl připraven i malý piknik.

autor: Jan Beneš
Spustit audio