Kladenští hokejisté porazili Jihlavu a zahrají si o extraligu. Jágr opět skóroval

23. březen 2019 06:19

Kladenští Rytíři slaví. V pátém kole semifinále play off porazili Jihlavu a dostali se do baráže. Z postupu se radují i České Budějovice,

Kladno s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem v sestavě vyhrálo páté semifinále play-off na ledě Jihlavy 4:2. Jágr jednou skóroval, Plekanec na dva góly nahrál. Jihočeši uspěli po výsledku 2:0 ve Vsetíně. Oba vítězné kluby opanovaly série poměrem 4:1 na zápasy.

„Splnili jsme druhý krok a máme před sebou ten třetí a nejdůležitější. Budeme mít týden na to, abychom se připravili,“ řekl Jágr.

Středočeši i Českobudějovičtí usilují o návrat do extraligy už delší dobu. Kladno sestoupilo v roce 2014 a teprve loni si proklestilo cestu až do baráže, ale v ní skončilo s odstupem poslední.

České Budějovice přišly o účast mezi elitou po přesunu týmu spolu s extraligovou licencí během léta 2013. Motor se dostal do baráže v letech 2015 a 2017, ale v obou případech tabulku rovněž uzavíral.

Efektivní Středočeši

Jihlava odehrála proti Kladnu v boji o naději povedenou první třetinu, jenže Středočeši v ní byli efektivnější. Hned zkraje viděli diváci dvě sóla. Martina Osmíka vychytal Lukáš Cikánek a po chvilce se nenechal zahanbit ani jeho jihlavský protějšek David Honzík proti Jakubu Strnadovi.

V 10. minutě otevřel skóre brzy po buly Tomáš Harkabus, když se trefil parádně z mezikruží, jenže elán Dukly zchladil už po 65 sekundách dorážkou Antonín Melka. Domácím pak zásluhou přesilovky a velkého tlaku téměř tři minuty zatápěla formace Rytířů s Plekancem a Jágrem.

Pak měli Jihlavští štěstí, když Tomáš Redlich trefil tyčku, jenže chvilku poté se ujal Strnadův pokus a bylo to 1:2. Obrat navíc ve druhém dějství potvrdil při přesilovce Brendon Nash. V nástupu do třetí části se sice Dukla dostala ještě na dostřel díky povedené ráně Josefa Skořepy, jenže pak zblízka po Plekancově nahrávce uklidnil hosty Jágr.

autor: iROZHLAS.cz
Spustit audio