„Když se ráno probudím, tak se začnu těšit,“ říká s úsměvem Miroslav Donutil

12. červenec 2019

Většinou platí, že syn nese otcovo příjmení a nemá důvod o tom příliš přemýšlet. Pro naše dva hosty to ale často byl námět k diskuzi, i když se tímto tématem nezabývali dobrovolně a z vlastní potřeby.

Co potřebují otec a syn Donutilovi k tomu, aby je bavil svět?

„Přátele, rodinu, zázemí, abych dělal práci, která mě baví… to je asi všechno,“ říká na úvod rozhovoru Martin Donutil. A Miroslav se smíchem dodává: „Já taky tak.“ V poslední době si prý zvykl na to, že když se ráno probudí, začne se na něco těšit. „Což je zdánlivá maličkost, možná i hloupost, ale ono to tak není. Já se pozitivně naladím a začínám se těšit na další den, co je s ním spojeno a co přijde.“

Herci Miroslav a Martin Donutilovi se svěřili s tím, komu se směje komik, kdo je u nich doma nejpřísnější kritik, co bychom neměli věřit bulváru a prozradí také jednu, doposud utajovanou novinku.

Poslechněte si celý rozhovor Jany Kobylinské s Martinem a Miroslavem Donutilovými.

autoři: Jana Kobylinská , lop
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.