Kaczi odstartovala svou rozhlasovou tour k novému albu Kněhyně energickým koncertem v Ostravě

13. březen 2024

První koncert jarní rozhlasové Kněhyně Tour písničkářky Kaczi se vydařil. Kaczi je energická hudebnice balancující mezi žánry pop, folk a šanson a ve studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava panovala skvělá atmosféra. 

Kaczi už delší dobu velmi úzce spolupracuje s Českým rozhlasem Ostrava, ale znají ji i posluchači třeba Radiožurnálu či Dvojky, a to díky písničkám zařazeným do vysílání ale i koncertům. A protože Český rozhlas podporuje české umělce, je i partnerem novinkového CD a LP s názvem Kněhyně.

Společně jsme proto připravili jarní turné po studiích Českého rozhlasu, kde máme velká nahrávací studia. Začalo se v Ostravě, kde také byl křest nového alba a video přenos.

Kněhyně

Název odkazuje ke kořenům nejen hudebním zpěvačky Kaczi, která miluje přírodu, hory a obzvláště Beskydy. Beskydy má Kaczi hluboko ve svém srdci a mnoho hudebních inspirací pochází právě odtud. A Kněhyně je považována za nejkrásnější a zároveň i nejméně lidskou rukou zasažený vrcholek Beskyd.

Písničkářka Kaczi

Kdo je Kaczi

Kaczi (vlastním jménem Kateřina Kouláková) je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Studovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

V roce 2012 vyhrála soutěž Czechtalent, zkušenosti sbírala také jako buskerka v řadě evropských měst. Zahrála si na Colours of Ostrava, koncertovala v ostravském i v olomouckém rozhlase. A v letech 2018 a 2019 byla nominována na cenu Jantar v kategorii Interpretka roku.

autor: tif | zdroj: Český rozhlas Ostrava

Související