Jak vypadá správná káva
Větu "pojď na kafe" vyslovujeme téměř denně. Jaká ale je historie pití kávy u nás? Kdy se pití kávy v českých zemích stává běžnou záležitostí? A jak se ten náš dnešní šálek kávy liší od těch, které se pily v dobách, kdy bylo pití kávy v plenkách? Všechny tyto otázky a další kávové zajímavosti v úterním Klystýru osvětlí Štěpánka Havrlíková a Roberto Trevisan ze Školykávy.
Dozvíte se, jak si doma udělat opravdu dobrou a zdravou kávu a proč se vážně zamyslet nad tím, jestli se nevzdat svého oblíbeného "turka". I když u nás ještě pořád nenajdete dostatek podniků, kde byste dostali na stůl opravdu kvalitně připravenou kávu, není proč klesat na mysli. Stačí začít tím, že budete vědět, jak by mělo správné "preso" vypadat a chutnat a naznačit tak českým kavárníkům, že hned tak něco pít prostě nebudeme. A to všechno se dozvíte v Klystýru.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.