Jágr se po roce vrátil na led. Byl u výhry nad Havířovem, sám ale nebodoval

19. únor 2019

Před rokem a jedním dnem se hokejový útočník Jaromír Jágr zranil v utkání s Havířovem. Soupeř ho tehdy poslal hlavou proti mantinelu. Od té doby se několikrát čekalo na Jágrův návrat, ale ten přišel až teď právě na stadionu Havířova.

„To, co se stalo před rokem, byla spíš moje vina. Jedním z hlavních důvodů bylo, že jsem si po 20 letech vyměnil nože na bruslích – měl jsem je o dva centimetry kratší, aby se mi líp zatáčelo. Na druhou stranu nemáš vůbec žádnou stabilitu a nebyl jsem zvyklý,“ vrátil se Jaromír Jágr v Havířově o rok a den nazpět k souboji s havířovským Sikorou.

Slavný hokejista nastoupil i v moderním typu přilby. Starou Jofu, se kterou hrával i Wayne Gretzky, odložil. „Ta stará se mi rozbila. Wayne Gretzkymu jsem nevolal, aby mi poslal novou. Ony už ty staré nejsou moc k dostání,“ žertoval Jágr, který se chce před blížícím se play off dostat do formy.

V prvním útoku nastoupil Jágr vedle Plekance a Melky, do přesilovek ke dvěma slavným spoluhráčům naskakoval teprve osmnáctiletý Šimon Jelínek, který má podle Jágra před sebou slibnou budoucnost.

„Už jen ten skok, co za ten rok udělal, je něco neskutečného. Nesmíme zapomenout, že před dvěma lety dělal na Kladně maskota. To je něco, co možná vejde do historie,“ chválil Jágr klubovou naději.

Celkem stihla kladenská legenda odehrát v prvním utkání v Havířově přes 17 minut. „Přizpůsobil jsem si to tak, abych to vydržel. Vyzkoušel jsem si prvních pár střídání a silově jsem se cítil OK. Podle mne kdybych trochu víc bruslil, tak bych odpadl asi po první třetině. Nakonec jsem rád, že jsem se nezranil. A ještě jsme vyhráli. To je důležité,“ doplnil Jágr.

Do Havířova přijel vlakem a na stadion taxíkem, domů do Kladna mířil autem.

autor: ddp
Spustit audio

Související