Hovězí hamburger

Jak vaří kuchař? To je otázka pro pondělní apetýtové recepty. Dnes naposledy se vydáváme do kuchyně Oskara Klanerta.

Budete potřebovat:

  • 600 g hovězího krku
  • 200 g majonézy
  • 100 g restované slaniny
  • 4-8 plátků čedaru
  • zelenina (rajčata, zelné listy apod.)
  • sůl
  • 1 vejce (může být i nemusí, na závěr jako volské oko)
  • housky na hamburgery

Postup:

  1. Maso nameleme.
  2. Vytvoříme kuličky, zmáčkneme a uprostřed uděláme důlek.
  3. Grilujeme nebo použijeme rozpálenou pánev.
  4. Slaninu restujeme do křupava.
  5. Následně ji dáme do majonézy a rozmixujeme.
  6. Housku na hamburger také orestujeme na šťávě z masa.
  7. Pak ji potřeme připravenou slaninovou majonézou.
  8. Vložíme karbenátek z masa, přidáme salát, rajče, podle chuti, plátek chedaru, kdo chce, může přidat ještě volské oko, které si připraví opět na výpeku na závěr.