Grenadýrský pochod

Do světa kulinářského umění mistrů kuchařů nás vedou pondělní apetýtové recepty.

Na Grenadýrský pochod podle Marcela Ihnačáka potřebujete:

  • ½ kg brambor
  • 300 g těstovin
  • 1 velká cibule
  • 100 g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • sádlo nebo olej
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • černé koření
  • petrželová nať

Postup:

  1. Brambory oloupeme a nákrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě.
  2. Těstoviny také uvaříme.
  3. Nadrobno nakrájíme cibuli a osmahneme ji spolu s nakrájenou slaninou a česnekem.
  4. Do tohoto základu přidáme uvařené brambory i těstoviny.
  5. Přidáme mletou papriku, promícháme, dochutíme solí a černým kořením.
  6. Můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
  7. Podáváme například s kyselými okurkami.
zdroj: Marcel Ihnačák