Glazovaná vepřová pečínka

Pondělní recept Apetýtu bude pro milovníky masa. Tahle dobrota potřebuje na přípravu svůj čas, ale gurmánský zážitek za to stojí.

Budete potřebovat:

  • 1,5 – 2 kg vepřové kýty
  • 2 lžičky soli
  • 40 ml slunečnicového oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • 100 ml vody

na glazování:

  • 300 g blum
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžičku medu
  • 1 lžíci sójové omáčky

Postup:

  1. Maso osolte ze všech stran.
  2. Troubu předehřejte na 220 stupňů.
  3. Položte maso na pekáč, pokapejte olejem, přidejte tymián a vložte do předehřáté trouby.
  4. Pečte 20 minut a poté snižte teplotu na 180 stupňů.
  5. Podlijte a pečte další 2,5 hodiny.
  6. Maso pravidelně kontrolujte a přibližně do poloviny doby pečení podlévejte vodou.
  7. Poté polévejte výpekem, aby získalo barvu a kůrčičku.
  8. Zatímco se maso peče, umyjeme blumy, nakrájíme je na malé kousky, posypeme cukrem a promícháme.
  9. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, med, sójovou omáčku a za občasného míchání vaříme 20 minut.
  10. Odstavíme z ohně, rozmixujeme blumy ručním mixérem a vaříme dalších 5 minut.
  11. Vyjměte maso z trouby, potřete připraveným rozvarem a vraťte zpět na dopečení na 15 minut.

Související

  • Krkovička na medu

    Pondělní recept potěší milovníky masa. Originální je v něm spojení slané a sladké chuti. Apetýt pro vás má krkovičku na medu.

  • Polévka z pečené mrkve

    Dnešní vydání Apetýtu nabídne polévku z pečené mrkve. V teplém letním počasí příjdou vhod jednoduché recepty, na které nepotřebujete dělat velký nákup.

  • Vyzkoušejte báječnou marinádu nejen na gril!

    Čas grilování je tady a dnešní recept Apetýtu bude praktický a užitečný pro všechny milovníky masa.