Galetky z těstovin

Plýtvat se nemá a potravinami obzvlášť ne. Už slavná Babička ze stejnojmeného románu říkala, že správná hospodyňka i pro pírko přes plot skočí.

Pokud vám v lednici zůstal zbytek uvařených těstovin a dumáte nad využitím, vyzkoušejte galetky. Tohle slovo pochází z francouzské kuchyně a vyznačuje různé typy kulatých křupavých koláčů, které mají zahnuté strany a vršek je vždy otevřený, aby bylo vidět, jakou náplň obsahují. Tady ovšem nepůjde o sladké pečení, ale slanou pochoutku, která se může stát hlavním jídlem i přílohou, záleží na vaší kulinářské fantazii.

Budete potřebovat:

  • 200 g zbytků vařených těstovin
  • 3 vejce
  • 100 g kvalitního strouhaného sýra
  • 50 g šunky
  • 10 g másla
  • pažitku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C
  2. Šunku nakrájíme na malé kousky, v míse ušleháme vejce.
  3. Přidáme strouhaný sýr, těstoviny, pažitku, osolíme a opepříme. Směs naléváme ideálně do vymazané formy na muffiny.
  4. Pečeme asi 15 minut, podáváme s velkou porcí letního salátu.