Festivalová sezóna letos ve Vizovicích nezačne. Po Masters of Rock je zrušené i Trnkobraní.

13. červenec 2020 11:38

Pořadatelé se rozhodli Vizovické Trnkobraní zrušit kvůli přísným koronavirovým omezením. Termín festivalu na rok 2021 organizátoři ještě nezveřejnili.

Dalším festivalem, který se letos na Zlínsku neuskuteční, je Vizovické Trnkobraní. Jednu z největších kulturních akcí Zlínského kraje se pořadatelé rozhodli zrušit kvůli koronavirovým omezením, která jim brání v uspořádání původně zamýšleného programu.

Podle realizačního týmu festivalu mají ti, kteří si už zakoupili vstupenky, dvě možnosti. Lístky budou platit i příští rok, takže si je lidé buď mohou ponechat na další ročník festivalu, nebo mohou požádat o tzv. poukaz na kulturní akci. Ten bude zájemcům vydán do jednoho měsíce od podání žádosti. Hodnota poukazu bude stejná jako cena zaplaceného vstupné a vouchery budou platné až do října příštího roku.

Výjimku ze zákona mají držitelé průkazu osoby se zdravotním postižením, lidé vedení v evidenci úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání, těhotné ženy, rodiče na mateřské či rodičovské dovolené, lidé starší 65 let nebo osamělí rodiče pečující o nezaopatřené dítě. Pokud někdo z nich o poukaz nemá zájem, může požádat o vrácení vstupného před uplynutím tzv. ochranné doby.

O kulturní voucher můžou zájemci požádat organizátory do konce března příštího roku. Vracení vstupného formou poukazů má podle ministerstva kultury pomoci pořadatelům kulturních akcí a zabránit tak velkým finančním ztrátám a případným krachům organizujících společností.

Termín Vizovického Trnkobraní na rok 2021 pořadatelé ještě nezveřejnili. Hudební program by ale rádi nechali co nejpodobnější letošním plánům.

Vizovické Trnkobraní se koná pravidelně od roku 1967 a dosud bylo zrušeno jen jednou v roce 1968 kvůli okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy. Festival se v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek každoročně koná v druhé polovině srpna a nabízí návštěvníkům žánrově bohatý hudební program doplněný například soutěží v pojídání švestkových knedlíků.

autoři: Český rozhlas Zlín , Ondřej Strachota | zdroj: Český rozhlas Zlín
Spustit audio