Eliška Novotná: Dědo, tleskej!

8. květen 2024

Vzali jsme vnoučka na demonstraci, aby to zažil. Byla pokojná, radostná, a chtěli jsme mu to dopřát. Prima lidi kolem, nadějná atmosféra.

Věděli jsme, že to tam někde v něm zůstane navždy, i když si to nebude pamatovat. Děda si ho vysadil na ramena, „na koně“, aby dobře viděl a ocitl se tak ve společenství stejně malých dětí okolo.

Byl nadšený a když se rozléhal potlesk, tak se přidával. Vzrušením na tom dědovi až poskakoval. Co ten mohl dělat jiného, než ho rukama pevně držet za nožičky?

A ten náš skvělej vnouček rozesmál všechny kolem, když volal „dědo, tleskej!“ A znovu „dědo, ty netleskáš, tleskej!“

Měli jsme krásné odpoledne a máme krásné vzpomínky. A naději, že ten náš klouček bude vědět, kdy tleskat.

autor: Eliška Novotná | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Eliška Novotná: Dětské hřiště

    Kousek od nás rekonstruovali dětské hřiště. Několik měsíců kolemjdoucí zvědavě nakukovali skrze oranžovou síť nataženou kolem plotu, co se tam děje.

  • Eliška Novotná: Kup kafe!

    Když jsem byla malá, bylo to s kafem snadné. V mém okolí se pila buď melta (ta vždycky s mlékem), nebo „pravá“ káva (ta vždycky bez mléka).

  • Eliška Novotná: Rychle

    Čím více se na mne valí apely, abych něco udělala, protože to půjde rychle, tím více ve mně rostou pochybnosti, jestli je to právě to, co chci.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.