Dýně pečená s masem
Vyzkoušejte recept od Šárky Štěrbové z Deblína.
Budete potřebovat:
dýně hokkaido
brambory
plátky masa (třeba vepřová krkovice)
smetana
sůl, pepř
trochu česneku
koření podle chuti
Postup:
1. Do zapékací mísy dáme na plátky nakrájené osolené brambory.
2. Na brambory dáme naklepané a okořeněné plátky masa.
3. Na maso dáme vrstvu dýně, kterou neloupeme, jen zbavíme semínek a nakrájíme na cca 2 cm široké měsíčky.
4. Mírně osolíme, zalijeme smetanou dochucenou trochou česneku, přiklopíme poklicí a zapékáme při mírné teplotě asi 1,5 až 2 hodiny doměkka.
TIP: Jako poslední vrstvu můžeme přidat plátky fenyklu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.