Dýně pečená s masem

Vyzkoušejte recept od Šárky Štěrbové z Deblína.

Budete potřebovat:
dýně hokkaido
brambory
plátky masa (třeba vepřová krkovice)
smetana
sůl, pepř
trochu česneku
koření podle chuti

Postup:
1. Do zapékací mísy dáme na plátky nakrájené osolené brambory.

2. Na brambory dáme naklepané a okořeněné plátky masa.

3. Na maso dáme vrstvu dýně, kterou neloupeme, jen zbavíme semínek a nakrájíme na cca 2 cm široké měsíčky.

4. Mírně osolíme, zalijeme smetanou dochucenou trochou česneku, přiklopíme poklicí a zapékáme při mírné teplotě asi 1,5 až 2 hodiny doměkka.

TIP: Jako poslední vrstvu můžeme přidat plátky fenyklu.

autor: Zuzana Plíšková

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.