Dva roky čekání jsou u konce. ŘSD otevřelo zrekonstruované mosty na I/20 u Kfel

25. duben 2024 08:55

Dlouhé období čekání je u konce. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) po dvou letech rekonstrukce včera otevřelo dva důležité silniční mosty u obce Kfely, Řidiči se tak opět dostanou po silnici I/20 z Karlových Varů do Bečova bez objížďky.

Rekonstrukci mostů zkomplikovala v roce 2022 insolvence dodavatelské firmy Raeder & Falge s.r.o. (nyní RAF STAVBY). Tato událost způsobila zpoždění a komplikace, které prodloužily dobu dokončení prací až do začátku letošního roku.

Čtěte také

Problémy s původním dodavatelem se projevily nejen na délce rekonstrukce, ale také na stavebních pracích.  Jeden z mostů, který začala stavět Raeder & Falge, bylo nutné zbourat a postavit znovu. Novým zhotovitelem obou staveb v celkové hodnotě 47,7 mil. Kč bez DPH byla společnost LIZDROJ s. r.o.

Původně počítalo s tím, že oba mosty budou hotovy už před Vánoci minulého roku. Zima ale v listopadu práce zastavila. Stavbaři se na stavbu mostů vrátili letos na začátku března. Čekalo se ale na to, až budou fungovat obalovny, aby bylo možné položit svrchní vrstvu vozovky.

I když se cesta mezi Karlovými Vary a Bečovem opět výrazně usnadní a zrychlí, směrem na Plzeň se zatím řidiči stejně nedostanou. Letos na jaře totiž začala rekonstrukce serpentin nad Bečovem, která má sice trvat rekordně krátkou dobu, ale i tak bude hlavní tah na Plzeň uzavřený 18 týdnů, tedy zhruba do konce července letošního roku.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio