Drožďová polévka s drožďovými knedlíčky

Jak se vaří na farmě? Na otázku odpoví pondělní recepty. Dnes vás zveme do Senetářova na Blanensku, na malou farmu Petry Kuncové.  

Budete potřebovat:

  • 2 cibulek
  • česnek
  • mrkev
  • petržel
  • pórek
  • 2 lžíce sádla
  • 3 lžíce mléka
  • 2 kostky droždí
  • 2 vejce
  • majoránka
  • strouhanka
  • hovězí vývar nebo bujón

Postup:

  1. Nakrájíme cibulku, osmahneme dozlatova.
  2. Poté nakrájíme petržel a mrkev a přidáme k cibulce a dvě minuty osmahneme, pak přidáme rozdrobené droždí.
  3. Mícháme do jemné kaše.
  4. Pak přidáme rozklepnuté vejce a umícháme míchanici.
  5. Až má směs hrudky, tak do ní vmícháme vodu nebo vývar.
  6. Mícháme, aby se to nepřilepilo ke dnu.
  7. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i libeček, pokud nemáme vývar nebo bujon) a necháme vařit.
  8. Připravíme knedlíčky.
  9. Nakrájíme cibulku i česnek a lehce osmahneme na sádle.
  10. Dále přidáme rozdrobené droždí a jakmile se utvoří kaše, směs odstavíme a vmícháme mléko.
  11. Po vychladnutí dáme vajíčko, petrželku, majoránku a promícháme se strouhankou, aby nám vznikla hustá směs na knedlíčky.
  12. Vytvarujeme knedlíčky, které vaříme v polévce asi 15 minut.
  13. Můžeme ještě dosolit či dopepřit.