Dřevěné bedýnky můžete využít jako plot a úložnou stěnu zároveň

16. leden 2024

Na první pohled je to zahrada, jakých je na jihočeském venkově spousta – je podlouhlého, obdélníkového tvaru, se skleníky, stromy i zeleninovými záhony. Stačí se ale podívat zblízka a ukáže se, že je to zahrada rafinovaná. Je rozdělená na jakési pokojíčky, které jsou propojené tak, aby hezké bylo vidět a méně vzhledné se upozadilo.

Pro optické uzavření zahrady využil její majitel Jaroslav Vintr z velké části už hotové dřevěné plotové díly. Po montáži je natřel modrou barvu. K ní potom dodatečně vybíral rostliny, aby na modrém pozadí pěkně vynikly.

Dřevěné bedýnky jako plot natřené na modro vypadají skvěle

Modrý plot dělá hodně, ale to není všechno. Pocit intimity a uzavřenosti v průchodu do hospodářské části zahrady se nachází jedna z vychytávek – dřevěný bedýnkový plot.

Bedýnky jsou nejen dekorativní, ale také ryze praktické, slouží i jako policový systém pro různé dekorace i rostliny. I v případě bedýnek volil Jaroslav Vintr modrou barvu. „Já říkám, že modrá je dobrá. Nakonec jsme vybrali dva tóny této barvy s tím, že rostliny budou proti ní vynikat a opravdu tomu tak je.“

Z dřevěných bedýnek můžete sestavit funkční plot
Spustit audio