Domácí karamelky
Sladké potěšení přináší čtvrteční Apetýt. Petr Svoreň vás naučí domácí karamelky a určitě to ocení nejen strávníci z řad dětí.
Budete potřebovat:
- 250 g cukru krystalu
- 80 g smetany (nejlépe 33%)
- 60 g másla
- 6 g soli
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Tradiční lokše
Dnes si připravíme tradiční lokše – placky z brambor, které lze považovat za postní jídlo. Tedy to, co naši předci jedli v období před Velikonocemi.
-
Šéfkuchař Petr Svoreň: Na práci kuchaře je nejtěžší disciplína. Je to dřina, ale přináší i lásku
Petr Svoreň je respektovaný mistr přípravy i aranžování pokrmů. Koronavirovou krizi využil k tomu, aby přes sociální sítě motivoval amatérské kuchaře.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka