Domácí housky

Dnešní kulinářské tipy vybíráme z receptů posluchačů. Za recept na domácí housky děkujeme paní Lence z Brna. 

Budete potřebovat:

  • 250 ml vody
  • 40 dkg hladké mouky
  • 5 dkg oleje
  • 1 rovná lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2,5 dkg droždí

Postup:

  1. Vypracujeme těsto tak, že vše smícháme a uhněteme.
  2. Hned tvoříme housky nebo raženky.
  3. Zapneme troubu na 250 stupňů a necháme ji rozehřát.
  4. Housky klademe hned na plech a než se rozehřeje trouba, nakynou.
  5. Můžeme posypat hrubou solí a kmínem.
  6. Pečeme asi 12 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.