Domácí housky
Dnešní kulinářské tipy vybíráme z receptů posluchačů. Za recept na domácí housky děkujeme paní Lence z Brna.
Budete potřebovat:
- 250 ml vody
- 40 dkg hladké mouky
- 5 dkg oleje
- 1 rovná lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2,5 dkg droždí
Postup:
- Vypracujeme těsto tak, že vše smícháme a uhněteme.
- Hned tvoříme housky nebo raženky.
- Zapneme troubu na 250 stupňů a necháme ji rozehřát.
- Housky klademe hned na plech a než se rozehřeje trouba, nakynou.
- Můžeme posypat hrubou solí a kmínem.
- Pečeme asi 12 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.