Domácí horká čokoláda
Gastronomicky vyladěnou čokoládu, tak jak ji ve filmu Čokoláda připravovala Julliette Binoche, pro vás sice dnes nemáme. Ale i na domácí variantě, kterou nabízíme, si určitě pochutnáte. A rozhodně si ji připravte před tím, než si pustíte náš filmový tip.
Budete potřebovat:
- 1 zahuštěné sladké kondenzované mléko
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 1 velkou hořkou čokoládu, nejlépe s 70 procenty kakaové hmoty (asi 400g)
- 1 menší mléčnou čokoládu (asi 200g)
Postup:
- Do kastrolu nalijeme vodu a vložíme do něj skleněnou mísu, čokoládu totiž připravujeme ve vodní lázni.
- Do mísy vložíme rozlámanou čokoládu.
- Jakmile se teplem rozehřeje, rozmícháme a za stálého míchání postupně vlijeme obě kondenzovaná mléka.
- Prohřejeme a vymícháme do jemného krému.
- Podáváme v keramických hrníčcích samotné nebo například s hrozny či jiným ovocem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://zlin.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka